Zadenruilbeurs op 21 januari

Natuurlijk, bij onze trouwe leden is het nu wel bekend. Inmiddels is het traditie en beginnen we in de herfst zaden te verzamelen om die in januari te ruilen. Vooral voor nieuwe leden nog maar een keer het verhaal:
Einde zomer en in de herfst roepen we onze leden op om zaden te oogsten en te drogen voor onze zadenruilbeurs in januari. Loop door je tuin (of buurt) en pluk die vaak prachtige zaaddozen die je overal ziet. Daarna moeten ze eerst goed drogen, een papieren koffiefilter is bijv. heel geschikt. Daarna kunnen ze verpakt worden in kleine zaadzakjes. Die kun je kopen, maar ook makkelijk zelf maken. Kijk eens op www.groei.nl en zoek op zaadzakjes.

Na de ruilbeurs gaat men thuis in februari/maart aan het zaaien en staan er in april bakjes met (te veel) te verspenen zaailingen. Omdat verspenen nogal saai is, doen we dat samen in de tunnelkas van Ontmoetingstuin De Rietmeen, heel gezellig! Daarna verzorgen we de plantjes die te veel zijn ook gezamenlijk, door om de beurt water te geven, tot de plantjesmarkt in mei. Dan bieden we ze aan op onze gezellige plantjesmarkt, die inmiddels al behoorlijk bekend is bij de liefhebbers. Op “onze” markt koop je gewone én bijzondere planten voor weinig geld.

Doe je mee? Begin dan met het oogsten van zaden in je eigen tuin. Als je er eenmaal oog voor hebt, zie je er heel veel!

De zadenruilbeurs is in de Kiekmure, gelijk met de lezing van Gert Hoogenstrijd over vleesetende planten. Neem de zaden die je over hebt mee in zakjes met erop wat erin zit  en leg ze op de ruiltafel.  Iedereen kan uitzoeken wat hij/zij wil hebben, ook als er geen zaden zijn meegenomen!

Meer info over de locatie en de tijden in de Agenda bij de lezing over vleesetende planten