Tuinfotoshow van de tuinen van leden

Deze zomer hebben we geen tuinen kunnen bezichtigen en de lezing over fotografie in de tuin is uitgesteld. De meeste van onze Groei & Bloei leden houden van tuinen, en vaak ook van fotograferen. Dit bracht ons op het idee van een digitale fotoshow op onze website. Veel mensen zijn trots op en blij met hun eigen tuin en maken er foto’s van. Gewoonlijk krijgen we deze niet te zien, noch de tuin, noch de foto’s. Toch zijn we heel benieuwd naar de tuinen van onze Groei & Bloei leden!
Bent u trots op uw tuin en heeft u er foto’s van gemaakt? Stuur ze dan naar info@harderwijk.groei.nl. Deze foto’s worden dan op onze afdelingswebsite geplaatst, en als ze voor plaatsing in deze nieuwsbrief geschikt zijn, kunnen ze hierin ook worden gepubliceerd!
Heeft u geen tuin, maar wel een leuk balkon met planten? Ook daarvan zien we graag foto’s! Wellicht kunnen deze anderen inspireren om iets leuks van het balkon te maken. Denk nu niet “mijn tuin is niet mooi genoeg, ik doe niet mee”.
Wij zijn gewoon benieuwd naar hoe onze leden hun tuin ingericht hebben en waar ze van genieten. Groot, klein, strak, weelderig, netjes of natuurlijk, veel struiken, bloemen,gras? Als u wat foto’s instuurt, kunnen we toch digitaal “tuinen kijken”! Het gaat dus wel om overzichtsfoto’s van de tuin of het balkon, of gedeeltes daarvan, maar geen closeups van bloemen.
Wie durft en doet mee? De ingezonden foto's zullen hieronder worden geplaatst...

De eerste tuin is binnen!

Deze tuin is van Marian Grimm, ze heeft wat toelichting gegeven zodat we weten welk seizoen en welk deel van de tuin. De eerste foto's zijn van de voortuin in het voorjaar. De foto's kunnen vergroot worden door er op te klikken. mocht de tuin u enigszins bekend voor komen, dan zou dat kunnen als u al wat langer lid bent, want in 2011 en in 2004 was er een open tuin.

De 2e set foto's zijn van het gedeelte in de achtertuin waar een mooi opgemaakte tuintafel staat. De 1e foto is in het vroege voorjaar, de 2e in het voorjaar, 3e is hoogzomer en de laatste in het najaar genomen. Klik op de foto om hem te vergroten.

En de laatste set is van de achertuin. de foto's staan gerangschikt op de seizoenen, de eerste 8 zijn van het voorjaar, daarna 1 van de zomer en de laatste 4 zijn van het najaar. Op de foto's klikken voor een grotere versie...

En er is een tweede tuin binnen gekomen!

Deze tuin is van Antje Bömer, een mooie grote tuin waar we ook al eens een open avond gehad hebben. Hier zit ook een mooi stuk bostuin bij. De laatste 4 foto's zijn vanuit het huis genomen. Als  je op de foto's klikt worden ze vergroot.

Alweer de derde tuin op de site!

Hier de tuin van Sonja Kalee, de foto's zijn gemaakt in mei en juni. Dan is de tuin nog overzichtelijk en netjes, de heg net geschoren en de pyramidevormige beuk ook. Er is nog veel licht in de tuin en de hoge planten staan nog mooi rechtop. Later komt er meer schaduw van de rode esdoorn en kun je de borders niet meer in omdat ze dan zo vol staan. Dan is er bijna geen onderhoud meer mogelijk, alleen nog het gras maaien en de randen bijhouden Dan kun je genieten van alles wat bloeit en groeit zonder dat je er veel aanhoeft te doen, heerlijk!

Tuin nummer 4

Adrie en Joop Spek wonen in een appartement maar hebben in Ermelo een stacaravan met een stukje tuin. Daar leeft Adrie zich uit, want tuinieren is wel haar hobby.
Het park in Ermelo ligt min of meer in het bos, waarschijnlijk daardoor krijgen ze af en toe bezoek van een boommarter. Normaal gesproken zijn dat heel schuwe dieren, maar deze komt ook als ze op hun terras zitten en dat is vlakbij de pindakaas. Waar ook eekhoorns dol op zijn.