De beleving van kleur in de tuin door Martje vanden Bosch

Afdeling:

Datum:

27-09-2022

Kosten:

€ 5.00 incl. koffie, thee of fris in de pauze

Kosten lid:

Locatie:

De Kiekmure 1
Tesselschadelaan 1
3844 GA Harderwijk

Route

Kleuren worden door iedereen anders beleefd en dat zegt niet alleen iets over de persoon, maar ook over de kleur. In deze lezing komen de factoren die daar een rol in spelen aan de orde, evenals de eigenschappen en effecten van kleuren. Onze tuin is een plek waar we kunnen genieten en tot rust komen, maar levert ons ook nieuwe energie. En hoe we deze plek waarderen en vooral hoe we de kleuren erin ervaren, wordt uiteraard voor een groot gedeelte bepaald door wat we mooi vinden.
De beleving van kleur in de tuin helpt om je eigen voorkeuren voor kleur te begrijpen, maar het is ook een heel praktisch verhaal met veel aandacht voor beplanting. Niet alleen eenjarige en vaste planten, ook bollen, struiken en bomen komen aan bod. Behalve een beschrijving horen we handig tips voor de verzorging en we zullen ideeën opdoen om in onze eigen tuinen aan de slag te gaan. Dit boeiende verhaal wordt ondersteund door prachtige foto’s in powerpoint.
De spreker deze avond is Martje van den Bosch. Zij studeerde filosofie en was jarenlang docent aan onder andere de Avans Hogeschool. Sinds 2006 is zij fulltime met tuinen bezig, ze schrijft er over, ontwerpt ze en ze werkt in de Tuinen in Demen die ze met haar man heeft ontworpen en aangelegd. U kunt daar vast een kijkje nemen op www.detuinenindemen.nl ;

Locatie: De Kiekmure, Tesselschadelaan 1, Harderwijk
Aanvang: 19.45 uur
Toegang voor leden van Groei & Bloei is gratis, aan niet-leden vragen wij een bijdrage van € 5,00.
Koffie, thee of fris in de pauze is voor rekening van Groei & Bloei

Meer info: