In de voetsporen van Marco polo

Afdeling:

Datum:

22-11-2022

Kosten:

€ 5.00 incl. koffie, thee of fris in de pauze

Kosten lid:

Locatie:

MFC De Kiekmure
Tesselschadelaan 1
3844 GA Harderwijk

Route

De titel zal u bekend voorkomen, want dit is de derde keer dat wij deze lezing aankondigen, elke keer kwam het welbekende virus de boel verstoren en ging het land in lockdown. Maar we houden vol en Jan Willem Lagerweij gelukkig ook, dus we gaan weer met hem mee in de voetsporen van Marco Polo over het hart van de oude zijderoute, waar hij vast het volgendeover verteld:
"Tijdens deze presentatie neem ik u mee in de voetsporen van Marco Polo over het hart van de oude zijderoute. We beginnen met de bloeiende bergweiden van de Kaukasus in Georgië waar de riddersporen in volle bloei staan met nog vele andere bloemen. Vervolgens gaan we naar Armenië. Het eerste land dat het christendom als staatsgodsdienst uitriep en waar we prachtige oude soms meer dan 1000-jarige kerken bezoeken en ronddwalen over bloeiende weiden.

Daarna gaan we naar Iran waar we beginnen in de Koerdische bergen waar de tulpen bloeien in hun wilde oervorm. Ook zien we de prachtige oude steden van Perzië met als absoluut hoogtepunt Isfahan.
Na de pauze beginnen we in Ashgabat. De absurdische hoofdstad van Turkmenistan, om verder te gaan in de oude steden in Oezbekistan die het culturele hart waren van de zijderoute. We zien de prachtige gerestaureerde moskeeën en madrassen in Chiva, Buchara en Samarkand. Als laatste gaan we over de Pamir Highway in Tadzjikistan naar Osh in Kirgizië en genieten van de fabelachtig mooie landschappen en zien hoe de mensen leven zoals ze dat al eeuwen doen.
Wat helaas niet in foto’s kan worden weergegeven is de ongekende gastvrijheid van de mensen die ik onderweg heb ontmoet met name in Iran en Tadzjikistan."

Locatie: De Kiekmure, Tesselschadelaan 1, Harderwijk
Aanvang: 19.45 uur
Toegang voor leden van Groei & Bloei is gratis, aan niet-leden vragen wij een bijdrage van € 5,00. Koffie, thee of fris in de pauze is voor rekening van Groei & Bloei