Kastelen Cannenburch en Rosendael, een boeiend verleden en een prachtig heden

Afdeling:

Datum:

18-10-2022

Kosten:

€ 5.00 Incl koffie, thee of fris in de pauze

Kosten lid:

Locatie:

MFC De Kiekmure
Tesselschadelaan 1
3844 GA Harderwijk

Route

Geldersch Landschap en Kasteelen (GLK) is voor ons Gelderlanders een bekende naam en voor de leden uit Zeewolde vast ook wel. De organisatie zet zich in voor het behoud van natuur en cultuur in Gelderland. Niet alleen van de natuurgebieden, maar ook van de fraai ingerichte kastelen en historische huizen die omringd zijn door tuinen en parken. Van de 36 kastelen onder hun beheer, met elk een intrigerende geschiedenis van bouw en bewoning, zijn er 7 opengesteld voor publiek en kan de bezoeker oog in oog staan met het verleden van de bewoners en heerlijk dwalen door de omringende tuinen en parken.

Op 18 oktober nemen Gerard Achterstraat en Jeanine Perryck u mee in verhalen over kastelen in Gelderland. Speciale aandacht krijgen de kastelen Cannenburch (Vaassen) en Rosendael (Rozendaal), waaraan de geschiedenis letterlijk af te lezen is. Gerard Achterstraat zal ingaan op tuin en park van Rosendael. Hij neemt u mee door een stuk geschiedenis tot aan eind 2019 toen het zijn tijd was om andere dingen te gaan doen. Jeanine Perryck vertelt in het algemeen over de gebouwen, interieurs en bewoners. De Cannenburch is voor velen van ons min of meer bekend terrein, al was het maar door de Pinksterfairs die de Groei & Bloei afdeling Epe – Heerde jarenlang op het terrein van het kasteel heeft georganiseerd. En bij de naam Rosendael zal misschien de eerste reactie zijn: de bedriegertjes. Maar er is zoveel meer te vertellen over deze prachtige kastelen.

Gerard Achterstraat is bijna zijn hele werkzame leven in het groen bezig geweest, en was de afgelopen 34 jaar tot aan zijn pensioen, verantwoordelijk voor het onderhoud van o.a. landgoed Rosendael.
Jeanine Perryck studeerde kunstgeschiedenis in Leiden, was lange tijd werkzaam bij het Prins Bernhard Cultuurfonds en tot afgelopen december bij GLK. Met de afdeling Musea & Collecties was zij verantwoordelijk voor de presentatie op en over de kastelen van GLK.

Locatie: De Kiekmure,Tesselschadelaan 1, Harderwijk
Aanvang: 19.45 uur
Toegang voor leden van Groei & Bloei is gratis, aan niet-leden vragen wij een bijdrage van € 5,00.
Koffie, thee of fris in de pauze is voor rekening van Groei & Bloei