Harderwijk

Lezing: Diervriendelijk tuinieren door Gerard van Buiten

Afdeling:

Harderwijk

Datum:

26-03-2024


Kosten:

€ 5.00

Kosten lid:

Gratis

Locatie:

MFC De Kiekmure
Tesselschadelaan 1
3844 GA Harderwijk

Route

Diervriendelijk tuinieren: mag het ook een beetje netjes?

Biodiversiteit, iedereen heeft het erover. De meeste tuinliefhebbers kunnen enorm genieten van vogels, amfibieën en insecten in de tuin en willen daar best rekening mee houden. Wie op zoek gaat op internet verdwaalt gemakkelijk in de overvloed aan ideeën en stellige verkondigingen. Wie heeft er nu gelijk?  Iedereen houdt van vlinders en vogels in de tuin, maar een bramen- en brandnetelbos in je Vinex-tuintje gaat de meeste mensen wat te ver. Hoe kun je, in je kleine tuintje het leven voor veel diersoorten aantrekkelijk maken terwijl je zelf ook nog plezier aan de tuin beleefd? Met andere woorden: moet het persé een wildernis zijn, of mag het ook een beetje netjes?

Gerard van Buiten, hortulanus van de Botanische Tuinen in Utrecht vertelt graag vanuit zijn jarenlange ervaring en relativeert in deze lezing een aantal heilige huisjes. Met uiteindelijk de bedoeling dat nog veel meer tuinen diervriendelijk worden!

www.uu.nl/botanischetuinen

Meer info:

De aanvang is om 19.45 uur
Toegang voor leden Groei & Bloei is gratis, aan niet-leden vragen wij € 5,00. Koffie, thee of fris in de pauze is voor rekening van onze afdeling.