Harderwijk

Ongekende groenten door Lambert Sijens

Afdeling:

Harderwijk

Datum:

23-01-2024


Kosten:

€ 5.00

Kosten lid:

Gratis

Locatie:

MFC De Kiekmure
Tesselschadelaan 1
3844 GA Harderwijk

Route

Lambert Sijens van De Tuinen van Weldadigheid in Veenhuizen komt vertellen over deze bijzondere tuinen. Samen met zijn partner Jolanda en vele vrijwilligers kweekt hij hier al 16 jaar grote collecties aardappels, knoflook, peulvruchten en andere groenten.

Hieronder zijn vele oude Nederlandse soorten maar ook oude en minder oude variëteiten van over de hele wereld. Hun kwekerij is kleinschalig en themagewijs ingericht met kruidentuinen, groentetuinen, borders, hagen en andere elementen. Het thema diversiteit is in alle aspecten terug te vinden.
Het bedrijf is verder ook zorgboerderij en doet diverse toeristische activiteiten. De (eetbare) plantjesmarkt op de derde zondag in mei is inmiddels zeer bekend onder plantenliefhebbers in Noord-Nederland. Lambert komt zijn lezing illustreren met prachtige foto's en neemt een deel van de collectie groente- bloemen- en kruidenzaden mee, ook voor de verkoop.

Meer info:

Aanvang: 19.45 uur
Toegang voor leden Groei & Bloei is gratis, aan niet-leden vragen wij € 5,00. Koffie, thee of fris in de pauze is voor rekening van onze afdeling.