Harderwijk

Open tuin 1 in Vierhouten

Afdeling:

Harderwijk

Datum:

30-07-2024


Kosten:

Gratis

Kosten lid:

Gratis

Locatie:

Heemtuin De Heimanshof
't Frutselt 30
8076 RE Vierhouten

Route

De eerste tuin is Heemtuin De Heimanshof, ’t Frusselt 30 in Vierhouten (8076 RE). Dit is op kampeerterrein de Paasheuvel. Zo’n 1 km. ten westen van het mooie Vierhouten. U bent welkom van 19 tot 21 uur.
De Heimanshof is de op één na oudste heemtuin van Nederland, met inheemse flora van de Veluwe. De tuin is in 1935 aangelegd als werkverschaffingsproject voor werkloze jongeren. In die tijd heeft Dr. Jac. P. Thijsse nog adviezen gegeven die tot op heden doorwerken! Inmiddels is er een evenwichtige ‘museumtuin’ ontstaan met meer dan 300 soorten planten, bomen en struiken. Het gebied is verdeeld in verschillende biotopen voor planten die karakteristiek zijn voor de Veluwe.

Door de heemtuin slingert een beek die uitkomt in een grote en daarna ook in een kleine vijver. Langs de vijvers zijn ook korte vlonderpaadjes te vinden. Er zijn twee wandelroutes van ongeveer een kwartier uitgezet. De routes zijn goed toegankelijk. Hier en daar staan naambordjes bij de planten. Ook nu nog wordt de heemtuin onderhouden door vrijwilligers om al dit moois in stand te houden.
Foto's vind u op de aktiviteiten pagina

Website: http://www.heimanshof.net 

Meerijden kan vanuit Harderwijk vanaf de parkeerplaats van winkelcentrum Tweelingstad tegenover de Jumbo. De kosten €4,00 te betalen aan de chauffeur. We vertrekken daar om 18.30 uur.