Harderwijk

Planten ruilen

Afdeling:

Harderwijk

Datum:

18-10-2022


Kosten:

€ 5,- voor de lezing en de koffie, thee of fris in de pauze

Kosten lid:

Gratis

Locatie:

MFC De Kiekmure
Tesselschadelaan 1
3844 GA Harderwijk

Route

Drie keer hebben wij onze plantenruilbeurs buiten op de oprit van Janneke Wulp gehouden, maar deze keer is het weer eens binnen, tijdens een lezingavond in de Kiekmure. Als blijkt dat u het prettiger en leuker vindt om het voortaan toch weer buiten te doen, horen wij dat graag.

Tijdens de zomer hebt u vast plannen gemaakt om hier en daar iets in uw tuin te veranderen en dan is de herfst daar een heel goed moment voor. In deze tijd kunnen planten worden gescheurd als ze te groot geworden zijn en dan plant u één stuk terug en het andere stuk zet u in een pot en neemt het mee deze avond. Vaak kunnen er zelfs meerdere potten worden gevuld. Sommige planten zaaien zich elk jaar weer enthousiast uit en daar kunt u dan ook weer anderen blij mee maken.

Graag een stekertje met naam van de plant, hoogte en wensen voor zijn standplaats, dan weet u zeker dat het goed met hem zal gaan. In de Kiekmure zetten we alles op tafels en voordat de lezing begint, in de pauze en misschien nog even snel na afloop, kan iedereen een keuze maken. En u weet zo langzamerhand wel dat het weliswaar planten ruilen heet, maar ook zonder zelf iets in te leveren mag u gerust iets uitzoeken.