Activiteiten & Actueel

Lezing Kasteel Sypesteyn op 25 oktober 2011

 

Volgens mij spreek ik namens allen die de avond met Henny van der Wilt hebben bijgewoond als ik zeg dat het een genot was om naar haar te luisteren en de prachtige foto’s van Sypesteyn (uitspreken als Siepesteyn hebben we geleerd) te zien. Het is mij een raadsel hoe ze met alleen twee keer in de week hulp van twee vrijwilligers dat park zo prachtig kan onderhouden. Want er is heel veel te doen, zelfs de monumentale hekken worden met het handje geschuurd en geschilderd. Dat is niet omdat men het zo’n leuke klus vindt, maar de financiën laten uitbesteden niet toe.
Aan de hand van foto’s en met veel humor werden we door het park en de tuin geleid in de vier jaargetijden. En wist u dat het kasteel pas in 1900 is gebouwd? Ik dacht echt dat het honderden jaren oud was, dus wat dat betreft is de jonkheer van Sypesteyn geslaagd in zijn opzet om een voorvaderlijk slot te bouwen, dat nu museum is.
En ik ben vast niet de enige die al tijdens de avond heeft gedacht: “daar wil ik een keer naar toe.”


Janneke Wulp

NB. Naar aanleiding van deze interessante lezing hebben wij in 2012 een bezoek gebracht aan dit kasteel. Kijk naar het verslag en de foto's

meer
17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915