Activiteiten & Actueel

Dinsdag 28 mei open tuinen

Luuk Vermeer 

Wij zijn in Harderwijk naar de tuin van Luuk Vermeer geweest. Hij heeft ons al verschillende keren kennis laten maken met zijn passie “rotstuinen” en na afloop van zo’n lezing kreeg hij dan van diverse leden de vraag of ze zijn tuin eens mochten komen bewonderen. Zijn steevaste antwoord was dan: “Altijd goed, kom maar langs”.

En hoewel wij in de loop der jaren al een aantal keren de gelegenheid hebben gehad om deze tuin te bezoeken, doen wij het dit jaar toch weer. Het blijft een feestje om al dat moois te zien. Vanzelfsprekend staan er heel veel rotsplanten, maar alleen om de verrassende aanleg is het al een bezoek waard. Oordeelt u zelf, het is een boeiende tuin. De foto's staan in het fotoalbum!

 

Familie van Balen

En we waren bij de familie Balen. Vorig jaar stond deze tuin al op het programma, maar door omstandigheden kon dat toen niet doorgaan.  Het is een tuin die heel goed past bij het huis: strakke vormen en lijnen, met op kleur beplante vakken en als blikvanger de grote vijver met verhoogde rand. Er staat een mooie Acer en taxushaagjes geven structuur aan de tuin. Het was nog wat vroeg in het jaar en de bomen waren nog niet geheel in het blad. Maar er stonden veel potten met eenjarigen. Ook een aantal mooie beelden en wat kunstvoorwerpen. De foto's staan in het fotoalbum.

 

 

meer
17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915