Dinsdag 9 juli open tuinen

Dinsdag 9 juli zijn we naar Zeewolde gegaan. Drie tuinen vlakbij elkaar in één straat.

Erna Kooij

Erna heeft een hele kleurrijke tuin met veel zelfgemaakte beelden en andere kunst. Alles wat verder in de tuin aanwezig is heeft ze zelf gemaakt. Bij de voordeur staat een geweldige buxusslak in een pot. Een gezellig zitje in een nis trekt meteen de aandacht, net als de tuinbeelden die hier en daar in de tuin staan en de vijver met mooie planten.
Er lopen gezellige paadjes door de tuin waar heel veel vaste planten staan, zoals Delphinium, Lavendel, Campanula, Phlox. Ook staan er mooie Hortensia’s, een magnolia, een viburnum en een mooi gesnoeide Es waar nu het avondzonnetje weer onder door schijnt. Er was genoeg te zien in deze mooie tuin van een enthousiaste tuinvrouw. Foto's staan in het fotoalbum.

Paula Lammertink

Iets verderop woont Paula Lammertink met haar gezin. Twee jaar geleden is er verbouwd en kwam er een stuk bij de kamer. Het gevolg hiervan was dat haar tuin flink op zijn kop lag en haar taxushaag weer opnieuw ingepoot moest worden.  Paula heeft een hele heldere vijver met heel veel Elritsjes er in. Er staan veel vaste planten in haar tuin die ze aanvult met leuke eenjarigen. Paula tuiniert op kleur, achter veel wit geel en oranje en de mooie roos Just Joey. In haar voortuin veel roze en blauw gecombineerd met een rode beukenhaag. In haar achtertuin staat ook een pruimenboom waar vorig jaar zelfs 70 kg pruimen van af kwam. De tuin is nu zo’n 20 jaar oud maar de borders zijn nooit af en elk jaar weer anders. Ook Paula is een enthousiaste tuinvrouw. Kijk voor de foto's in het fotoalbum.

Jenny en Henk Ittersum

Aan de overkant wonen Jenny en Henk Ittersum. Voor ze 20 jaar geleden naar het dorp verhuisden, woonden ze op een boerderij in het buitengebied. Henk heeft volgens zijn buren de mooiste grasmat van de straat en helpt Jenny graag in de tuin. Er zitten mooie hoogteverschillen in de tuin en waar eerst een vijver lag hebben ze nu een heerlijk terras aangelegd. Ook in deze tuin weer mooi gesnoeide Buxus, Skimmia’s,  Helleborus en Rhodendendrons, aangevuld met vaste planten, Yucca’s en Hortensia’s. En niet te vergeten de aardbeienplantjes waar ze heerlijk van kunnen smullen. Bij de voordeur staan mooie potten met gezellige eenjarigen. Ook deze tuin was het bekijken meer dan waard. U kunt de foto's zien in het fotoalbum.