Activiteiten & Actueel

Dinsdag 13 augustus open tuinen

Op deze laatste avond van ons open tuinen programma zijn we naar twee grote tuinen in Hierden geweest.

 

Familie Schaaff

De tuin van de familie Schaaff is niet zo lang geleden op de schop genomen. Zelfs de vijver is verplaatst. De tuin heeft nu ronde golvende lijnen. Ook is het terrein wat glooiend. Er wordt gewerkt met borders in de kleuren: blauw, wit en geel. Er staan veel vaste planten. Maar ook de bomen en vele heestersoorten zijn het bekijken waard. Het prachtige lijnenspel van borders en gras zal u zeker direct opvallen.

 

Familie Whittaker

De tweede tuin is van de familie Whittaker.  In de voortuin tuiniert mevrouw Whittaker. In dit stuk tuin zie je een cirkel waar je omheen kunt lopen om alles goed te bekijken. Zij houdt van planten met gele, oranje en rode bloemen. Die vindt u daar in overvloed. De achtertuin is het domein van de heer Whittaker. Hier vindt u met name vierkante vormen en vakken waarin groenten en fruit staan. “De liefde voor het tuinieren gaat hier duidelijk door de maag’’. Verder staan er grassen en is er een mooie vijver. De heer en mevrouw Whittaker proberen veel ideeën uit en houden van veranderen. Een leuke en actieve manier van tuinieren.


Kortom: op deze avond troffen we twee heel verschillende tuinen aan; qua structuur en wijze van tuinieren. Leuk om mee kennis te maken en van te genieten.  Bekijk de foto's in het fotoalbum

meer
17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915