Activiteiten & Actueel

Dinsdag 16 april lezing


Lezing Mysterieuze planten door Marjan Sorgdrager

Want er zijn heel veel planten die wij allemaal wel kennen, maar die er een mysterieus leven op na houden. En met vaak ongekende eigenschappen. Met veel volksverhalen vanuit de mythologie zijn deze geheimzinnige eigenschappen door Marjan Sorgdrager aan ons  onthuld. Er Zijn geneeskrachtige planten waarvan de actieve bestanddelen nog steeds in veel van onze geneesmiddelen worden gebruikt.
We konden veel leren deze avond, bijvoorbeeld hoe je probleemloos iemand langzaam kunt vergiftigen, hoe je je tegen heksen kunt beschermen of met welke planten je ze juist kunt lokken als je het toch wel leuke types vindt. In de columns die ze voorlas, werd uitgelegd hoe bepaalde planten aan hun naam komen. Dat is heel vaak een verhaal van slecht aflopende liefdes, jaloerse echtgenotes, boze goden enz. Maar ook de heilzame werking van veel ook nu nog bekende planten kreeg aandacht. Voor de vrijwilligers van de Kruidentuin klonken die namen allemaal heel bekend, maar gebruiken doen we ze toch maar niet.
Veel van de getoonde beelden komen uit haar eigen tuin. Deze heeft zij de naam “De Tuin vol woorden” gegeven en is een waar lustoord van 3500 m² met een enorme verscheidenheid aan planten en bomen.Om een indruk te krijgen van haar tuin kunt u een kijkje nemen op haar website: www.bureautuinieren.nl

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915