Activiteiten & Actueel

Excursie/workshop bollenmand maken

Op zaterdag 2 november zijn we naar Kudelstaart (bij Hoofddorp) geweest om daar bij bloembollenkwekerij Koster een bollenmand te maken. We werden daar hartelijk ontvangen door Cees Koster en zijn vrouw met koffie en thee.
Cees heeft ons zeer onderhoudend met veel humor van alles verteld over bloembollen en over de mand die we gingen maken. Daarna naar de werkruimte waar onze manden al stonden te wachten. De bollen waren geselecteerd op genummerde lagen en Cees heeft voorgedaan hoe we ze moesten vullen. Daarna zijn we druk aan de gang gegaan. Wat een bollen zitten er in zo'n mand, er hoefde maar af en toe een bakje aarde bij. Tulpen, vroege en late, verschillende narcissen, blauwe en witte druifjes, vele crocussen zelfs irissen en sneeuwroem gingen in de mand.  Acht lagen bollen werden het! En om het af te maken wat vrolijke viooltjes bovenop. Als we de mand goed verzorgen kan hij volgens Cees meerdere jaren mee en bloeit hij van januari tot mei! We zullen zien of dat klopt.

Misschien wel leuk om daar later nog op terug te komen door middel van foto's! Dus voor de dames en de heer die meegedaan hebben: maak foto's van verschillende stadia van bloei van uw bollenmand en stuur die naar de webmaster: webmastergroeiharderwijk(at)gmail.com.

Wilt u vast zien hoe de mand gaat worden, ga dan naar www.bollenmand.nl 

Van deze excursie verschijnen staan de foto's in het fotoalbum.

meer
17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915