Lezing Geldersch landschap en Kasteelen

Op 19 november gaf de heer J. ter Horst een lezing over het Geldersch Landschap en Kasteelen.De lezing ging over het Geldersch Landschap en Kasteelen en over zijn werk als boswachter.
De Stichtingen Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen beheren natuurterreinen, kastelen en landgoederen in Gelderland. Zij willen de karakteristieke rijkdom van de provincie behouden en beschermen, zodat iedereen er nu en in de toekomst van kan genieten. Cultuurhistorie vormt hierbij de leidraad.
Veel landgoederen en grote natuurgebieden verbinden ons met een interessant en leerzaam verleden, van prehistorie tot in de 20ste-eeuw. Denk aan landgoederen met kastelen, historische huizen, ruïnes, karakteristieke boerderijen, kleinschalige landbouwgronden, houtwallen, lanen, bossen en heidevelden. Totaal zijn al zo'n 11.000 hectare historische grond en 32 kastelen verworven. Samen meer dan 135 van de mooiste plekjes van Gelderland. Daarnaast beschikt de stichting over een grotendeels nationaal geregistreerde museumcollectie van 18.000 stukken.
Dhr. Horst ging in zijn lezing specifiek in op de landschappen en kastelen op de Veluwe. Met foto's  van hoe het was, tijdens de renovatie en hoe het geworden is. Daarnaast vertelde hij over zijn werk als boswachter en had ook mooie foto's van dieren en planten in zijn gebied.

Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
TOMATENOOGST