Lezing door de Vlinderstichting

Op dinsdag 8 april kwam de Vlinderstichting ons meer vertellen over vlinders.

We hebben veel informatie gekregen over de vlinders en hoe ze leven: van ei, via rups tot een prachtige vlinder. En wat ze voor omstandigheden nodig hebben om zo te worden. We hoorden dat er waardplanten nodig zijn om de eieren op te leggen, waar de rupsen van kunnen eten. En dat de meest voorkomende vlinders wel in bijna alle bloemen nectar kunnen verzamelen. Dus we moeten allemaal zoveel mogelijk nectarbloemen in de tuin zetten en een hoekje met waardplanten wordt ook erg gewaardeerd en beloond met meer vlinders in de tuin.
Sommige vlinders leven maar 5 dagen en moeten in die tijd ook voor nakomelingen zorgen, dus dat is hard werken! Er zijn vlinders die over winteren als vlinder, maar ook soorten die dat doen als pop.
In de pauze was er allerlei voorlichtingsmateriaal te koop, zoals vlinderkaarten en zelfs een vlinder DVD.

Voor meer informatie:

www.vlinderstichting.nl / www.vlindernet.nlwww www.libellennet.nl