Activiteiten & Actueel

Open tuin excursie naar Op de Haar in Hoevelaken

Deze tuin ligt in het Hoevelakense Bos op de plek waar vroeger een landgoed lag en tot ongeveer 1410 stond er zelfs een kasteel. Om de veenachtige bodem geschikt te maken voor landbouw, werden ontginningssloten, rabatten, gegraven om op die manier de stroken grond tussen deze rabatten in te ontwateren en op te hogen.
Maar toen de familie Ramsbotham hier in 1991 kwam wonen was daar weinig tot niets meer van terug te vinden. Het was een volkomen verwaarloosd stuk grond, overwoekerd door o.a. heel veel bramen. Na jaren noeste arbeid lopen bezoekers nu door 7 enorm afwisselende tuinen en vallen van de ene verbazing in de andere.
Bij het huis ligt een meer Engelse tuin met grote borders en veel bloemen. Aan de schaduwkant voor staan heel veel bijzondere Hosta's en schaduwplanten. Daarna kom je in het bosgedeelte waar allemaal laantjes zijn tussen de rabatten door met verschillende planten van een soort. Zoals het Acerlaantje, het Sorbuslaantje, het Loniceralaantje, enz. En zo zigzag je de hele bostuin door. Achteraan grote houtwallen waarover je prachtig kunt doorkijken naar achterliggende paardenweitjes.
Er zijn veel bijzondere planten, uit verschillende landen. Ook een mooie waterpartij, waar je met stapstenen overheen gaat. Overal staan prachtige beelden op aparte plekjes gemaakt door mevrouw Ramsbotham.
In het fotoalbum vindt u een selectie foto's van deze bijzondere tuin. 

Om meer te zien of te weten te komen van al dit moois kunt u ook kijken op hun website:  www.opentuinopdehaar.nl .

meer
17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915