Activiteiten & Actueel

Lezing 10 maart over de Pluktuin in Heerde

Kwekerij van der Velde in Heerde is misschien wel bekend bij u, maar wist u dat daar ook een grote Pluktuin bij hoort? Deze Pluktuin stond deze avond centraal. Deze lezing is voor iedereen die van bloemen houdt en zijn huis wil vullen met de geuren en kleuren van versgeplukte bloemen erg interessant.

Esther van der Velde vertelde ons en liet ons zien hoe het ontwerp van deze tuin is ontstaan, hoe de bloemen worden gekweekt en wat er komt kijken bij het onderhouden van zo’n grote tuin. Een aantal bekende en minder bekende bloemen werden speciaal uitgelicht, waarbij tips werden gegeven over het plukken, verzorgen en schikken van deze bloemen. De bloemen in de pluktuin zijn speciaal geselecteerd op hun houdbaarheid en sierwaarde in boeketten.

Esther van der Velde wil ons enthousiast maken voor de elegantie van de prachtige “gewone” tuinbloemen en raadt ons aan af en toe uit het keurslijf te stappen van de officiële regeltjes en ons uit te leven om iets verrassends en natuurlijks te schikken. Wij twijfelen er niet aan dat u met veel nieuwe ideeën naar huis bent gegaan. En misschien ook wel met wat vrolijke plantjes die ze meegenomen hadden uit hun kwekerij.

 

 

meer
17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915