Jaarvergadering 10 februari

Wie de Kiekmure binnen kwam kon er niet omheen, het was de avond van Jaap Vlijm. Grote foto’s hier en daar en op de tafels keek Jaap alle aanwezigen aan. In alle bloemstukjes waren foto's van hem verwerkt. En de fantastische tafel met allerlei soorten gebak maakte de gezelligheid compleet.

Voor deze bijzondere avond waren er ook een aantal vertegenwoordigers van het landelijk bestuur, het Rayon en andere afdelingen. Maar dat nam niet weg dat er eerst een degelijke agenda moest worden afgewerkt.

Penningmeester

Uit het financieel verslag van onze penningmeester Isabella Raadsen bleek dat de financiële positie van onze afdeling nog gezond is, maar dat de kosten hoger worden dan de baten. Een gevolg van het teruglopende ledenaantal en onze nieuwe duurdere Nieuwsbrief. Het bestuur zal hiervoor oplossingen gaan zoeken, door bezuinigingen en het zoeken naar extra inkomsten door bijvoorbeeld nieuwe cursussen en workshops (ideeën zijn welkom).
De kascommissie is akkoord met het verslag.

Het jaarverslag van de secretaris kunt u hier lezen.

Bestuursverkiezing

Jaap Vlijm is afgetreden als voorzitter en Henriëtte Koekoek is gekozen als onze nieuwe voorzitter.
Dorine Buitenweg is gekozen als nieuw bestuurlid en zal een deel van de secretariaats werkzaamheden overnemen van Henriëtte.

Afscheid Jaap Vlijm

En na de rondvraag kon het feestje voor Jaap echt beginnen.Hij werd toegesproken door Ad Maarsse namens hetlandelijk bestuur, Henk van Emaus haalde herinneringenop aan de keren dat Jaap hem uit de brand had geholpen, de groep bloemschiksters leverde een fleurige bijdrage die uitmondde in prachtig gevulde flessen.
Daarna boden de bestuursleden hem het Lidmaatschap van Verdienste aan en een prachtige, originele collage waar de vele eigenschappen van Jaap werden belicht. Bovendien ontving hij van al deze sprekers ook nog flessen met lekkere inhoud, cadeaubonnen en chocola.

Maar het hoogtepunt van de avond kwam onverwacht: de Burgemeester kwam Jaap verrassen met een koninklijke onderscheiding. Hij bleek goed op de hoogte te zijn van al het werk dat Jaap in de loop van zijn lange Groei en Bloei periode had verzet. Veel leden zullen vast niet hebben geweten wat een veelzijdig man onze nu ex-voorzitter is. Hij liep daar ook niet mee te  koop, daar is hij te bescheiden voor. Deze avond is hij voor al zijn verdiensten behoorlijk in het zonnetje gezet en nu moet hij gaan proberen het bestuur van de afdeling aan nderen over te laten. Dat zal hij af en toe vast moeilijk vinden, maar wij zullen onze uiterste best doen hem niet teleur te stellen. Bovendien blijft hij gewoon lid en is hij vast bereid ons af en toe van advies te dienen.

Het hele feest werd nog gezelliger toen de drankjes en de hapjes verschenen en iedereen Jaap kon feliciteren met zijn onderscheiding en hem bedanken voor alles wat hij voor de afdeling en de vereniging heeft gedaan. Het werd een mooi afscheid voor onze mister Groei en Bloei. Het was voor het bestuur al duidelijk dat er te weinig tijd over zou blijven voor de lezing van Jan Willem Lagerweij. Hij had op ons verzoek zijn verhaal al proberen in te korten, maar kon gelukkig begrijpen dat het er helemaal niet meer van zou komen. Geweldig zo’n flexibele spreker. U houdt Kirgizië en Mongolië te goed. Meer foto's van de jaarvergadering vindt u in het fotoalbum