Activiteiten & Actueel

Lezing 14 april over Zomerbollen

 Dineke Logtenberg en Anke Pols van De Boschhoeve in Wolfheze zijn voor ons geen onbekenden. Deze avond hebben ze ons enthousiast gemaakt  voor zomerbollen. In tegenstelling tot de voorjaarsbollen die bijna iedereen wel in de tuin heeft, hebben de zomerbollen minder supporters. Veel mensen denken dat het moeilijke planten zijn die veel zorg nodig hebben.

Maar in tegenstelling tot kuipplanten, die in de winter licht, water en soms behoorlijk veel ruimte vragen, kunnen die zomerbollen heel eenvoudig in kistjes of gewoon droog in hun pot worden weggezet. Sommige soorten kunnen zelfs, met of zonder winterdek, gewoon in de volle grond blijven. En als ze in het voorjaar weer aan de groei gaan, kunnen we er maandenlang van genieten.

Wij hebben tijdens deze lezing veel roodsterretjes, ouderwetse begonia’s, heerlijk geurende Abessijnse gladiolen, veel soorten lelies, Eucomis, Agapanthussen en nog veel meer zomerbollen gezien! Wie een moestuin heeft, kan die ook opvrolijken met oranje Crocosmia’s of dahlia’s in vele kleuren en borders op kleur kunnen we een geweldig accent geven door er lang doorbloeiende bolgewassen in te zetten.

Er was een flink assortiment zomerbollen meegenomen, dus we konden meteen onze voorrraden aanvullen.

Deze avond was ook de plantenruilbeurs dus de meesten gingen met volle handen weer naar huis....

 
meer
17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915