Activiteiten & Actueel

25 augustus in Hierden

Als afsluiting van ons zomerprogramma zijn wij naar Hierden gegaan. De familie Buisman heeft hier een geweldige tuin, die in een artikel in Landleven van vorig jaar, een stukje Sissinghurst in Hierden werd genoemd. De witte tuin stak prachtig af tegen de donkere planken van het huis!

Rondom de prachtige boerderij uit 1791 ligt een tuin met een aantal gedeelten op kleur.. Aan de achterkant is de witte tuin, omgeven door buxushagen, er is een gele tuin en een groot gedeelte waar blauw de hoofdkleur is. Een vijver, een gedeelte met fruitbomen en zoals het toch hoort bij een boerderij, ook een stukje moestuin. En er wonen een paar kipjes en ganzen die gelukkig aan de vos zijn ontsnapt.

Dit is niet gewoon een tuin, het is echt een belevenis om er doorheen te lopen. Tuinieren is hier een passie en dat geeft  een jaloersmakend resultaat. We hebben een mooie rondleiding gehad, jammer dat de tuin volgend jaar niet meer geopend is!

Omdat Netteke Buisman graag goede doelen steunt, vroeg zij aan tuinbezoekers een bijdrage van € 3,50. Dit jaar gaat de opbrengst naar het Maxima Kinderziekenhuis en een project in West Afrika. En wij genoten nog even van een bakkie met een lekker stuk appeltaart!

meer
17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915