Activiteiten & Actueel

26 mei in Harderwijk

De eerste tuin waar wij welkom waren is die van de familie Hofstede, in Harderwijk. De grote voortuin valt meteen op door de veelheid aan struikachtige beplanting die structuur geeft, zoals azalea's, hortensia's en rododendrons.

Daartussen staan de vaste planten. Er bloeit altijd wel iets, dus er is altijd kleur. Twee iets gebogen hagen met een doorgang bieden veel privacy op het terras dat tegen de gevel ligt en door de opening is er vanuit de kamer zicht op de tuin. De achtertuin heeft een strak gazon met aan twee kanten een verhoogde border en daar achter verschillende bomen. Er zijn een flink aantal nestkastjes, die ook zijn bewoond. De Phlox is favoriet in deze tuin, maar daarvoor is het nog te vroeg. Kleur zal er zeker zijn in de vele bloembakken en –potten op het ruime terras. De heer Hofstede is een echte liefhebber van zijn tuin en kan er enthousiast over vertellen.

 

De tweede tuin is van Arie en Fia VermeerVorig jaar was het heel slecht weer, dus willen ze ons een herkansing geven.

Hun tuin is een paradijsje met o.a. heel veel rotsplanten (uitgelopen hobby), een waterloop, hortensia's, buxusvakken en vanzelfsprekend ook nog een paar plekjes om lekker in de zon te kunnen zitten.

Bekijk de foto's in het fotoalbum. Een flink aantal door Roel Raadsen en 3 door Jan Hofstede.

meer
17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915