Activiteiten & Actueel

Familie Ponsteen Nunspeet

In de tuin van de familie Ponsteen was veel te genieten. Langs het gazon borders met prachtige vaste planten. De favoriete plant van de heer Ponsteen is de Thalictrum (Ruit). Vlak achter het huis staat een combinatie van een clematis met een trompetklimmer en dat ziet er in het vroege voorjaar uit als een parasol als er nog geen blad of bloem is te zien. We zien ze in de zomer, maar juni is nog te vroeg voor de trompetklimmer, de parasol staat op een van de foto's. Het gras in de achtertuin eindigt bij drie vijvers. In twee ervan zwemmen enorme goudwindes, de derde is voor waterplanten, kikkers enz. Omdat ze mooi in de zon liggen, was er in maart al kikkerdril. De groente- en snijbloementuin ligt achter de vijvers en is te bereiken over een “bruggetje”onder een poortje door dat is begroeid met klimhortensia. De heer Ponsteen is timmerman en heeft niet alleen het huis eigenhandig gebouwd, maar maakt ook heel leuk en mooi houtsnijwerk. Ook daar staan wat foto's over in het fotoalbum na de foto's van Colette's tuin.

De tuin van Colet Overdijk was ook een lust voor het oog. De eerste bewoners van het huis hebben hem laten ontwerpen door een Engelse tuinarchitecte, die de diagonale lijnen van het huis heeft meegenomen in het tuinontwerp. Maar de beplanting was gericht op weinig onderhoud, dus toen de huidige bewoners hun intrek namen, kwam er een flinke lading planten en stenen mee in de verhuiswagen. Dus het is nu een tuin met nog steeds mooie lijnen, maar met heel veel bloeiende planten en struiken. Achter de vijver is een rand waar wilde bloemen hun domein hebben. Smeerwortel, vergeet-mij-nietjes en wilde koekoeksbloem geven daar veel keur.

En ook hier een trompetklimmer. Deze groeit van de garagemuur naar het huis. De Annabelle’s en blauwe floxen zullen waarschijnlijk wel voor een prachtige blikvanger zorgen aan de achterkant. Let op het bordje met de winterkoning naast de garagedeur. Dat is het keurmerk van de Tuinreservaten. Als je dit mag gebruiken, beantwoordt je tuin aan heel veel voorwaarden om vogels en andere dieren een veilig en goed territorium te kunnen bieden. Colet Overdijk is ook nauw betrokken geweest bij het ontstaan van de Dorpstuin en de Bijentuin in Nunspeet. Beide tuinen zijn het bezoeken meer dan waard.

Wilt u graag de foto's zien, kijk dan in het fotoalbum deze foto's staan als eerste geplaatst.

 

 

meer
17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915