Activiteiten & Actueel

28 juli in Harderwijk

De tuin van Henk en Hennie van Emaus hebben wij in 2012 ook bezocht, maarer is weer het een en ander veranderd en bovendien was het een mooie herkansing voor degenen die er de vorige keer niet zijn geweest.

Achter de gewone tuin is een hele aparte moestuin, waar tussen allerlei eetbare gewassen ook veel bloemen, planten en struiken staan. Mooie kleurcombinaties, veel aparte soorten en zo mooi dat het haast een siertuin is.

De tuin bij het huis heeft op sommige plekken veel schaduw omdat er nogal wat bomen staan. Maar daar staan dan de bijzondere bosplanten. Er zijn veel planten en ook bomen die je niet in veel tuinen zult aantreffen, want Henk van Emaus is altijd op zoek naar weer nieuwe dingen. Zaailingen worden gespaard tot duidelijk is of ze interessant genoeg zijn om te behouden. Veel bijzondere planten en elk plekje is bezet! Eigenlijk zijn dit meerdere tuinen: een achtertuin met rond gazon en een rotstuin, een bostuin, een achtertuin als een besloten kamer en natuurlijk een werkhoekje met kas en een groot overdektterras. Kortom er was genoeg te bekijken! Voor meer foto's kijkt u in het fotoalbum.

meer
17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915