Activiteiten & Actueel

Open tuinen 31 mei in Nunspeet

Op onze eerste avond van het Tuinen kijken gingen we naar Irene en Ruud Groen. In de diepe voortuin is een klein gedeelte ingericht als moestuin, eigenlijk wel een must als je in een voormalige boerderij woont. Voor het huis staan twee leilindes en enkele hortensia’s. Als we langs het huis zijn gelopen, langs een reusachtige pluimhortensia, komen we in de enorm diepe achtertuin. De mooie grote oude appelboom zullen we waarschijnlijk niet meer in bloei zien, maar er staat heel veel meer. Een sequoia bijvoorbeeld, waar de eekhoorns de bast afscheuren om er hun nest mee te stofferen, een spectaculaire rambler, langs het pad een grote vijver. Helaas met kroos, dus deskundig advies hoe dit kwijt te raken is welkom.

Er zijn veel “wilde” planten zoals fluitenkruid, vingerhoedskruid, wilde koekoeksbloem en smeerwortel, maar ook veel floxen, monnikskap, geraniums en rozen. Het is een tuin waar planten veel vrijheid krijgen, maar de tuinier uiteindelijk wel de baas is.

Bekijk de foto's in het fotoalbum

De tweede tuin

De andere tuin in Nunspeet ligt achter  het grote toegangshek naar het huis van Marjo Schlenter en Herman van Ree.
Het terrein is heuvelachtig, waardoor je vanaf het terras naar een golvend terrein kijkt. Grenzend aan het terras liggen twee vijvers waarvan het water van de hoogste over de rand naar de lager gelegen vijver stroomt. Er zijn borders met vaste planten en het valt meteen op dat er een aantal verschillende rhododendrons staat. Als we het bos naast het huis in wandelen staan er nog heel veel meer. Minstens 40 verschillende soorten, allemaal zelf verzameld en geplant, soms zelfs gezaaid! De wilde soorten hebben geurende bloemen, maar of we dat op 31 mei kunnen beleven, is niet zeker. Een aantal zal zeker nog wel bloeien. In het bos is ook een vijver die wel is gegraven, maar verder oogt als een natuurlijk ven. Door de ligging van huis en tuin in het bos, is het ook een lustoord voor vogels en andere dieren. Ondanks de vele konijnen zijn er toch ook veel verschillende hosta’s en slakken schijnen niet van bos te houden. Het is lastig om een indruk te geven van deze bijzondere tuin, dus gaat u vooral zelf kijken.

Bekijk de foto's in het fotoalbum

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915