Open tuin in de Natuurtuin in Harderwijk op 14 juni

Al tijdens de lezing van Chris Herzog op 16 februari vroegen een aantal aanwezigen of een excursie mogelijk zou zijn en u ziet: het is geregeld. In het kader van de Nationale tuinweek gaan we naar de Natuurtuin.
De Natuurtuin aan de Rietmeen 1 is een initiatief geweest van De Hortus, centrum voor Natuur en Milieu dat dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert en de Natuurtuin zelf bestaat dit jaar 20 jaar. In die 20 jaar is er van een stuk grond waar niets was een juweeltje gecreëerd en allemaal door vrijwilligers. Een oase van rust, ondanks de A28 die er vlak langs loopt. Een paradijs voor vogels, vlinders, kikkers, salamanders en nog heel veel meer wild: ook konijnen voelen zich er thuis.
Twee jaar geleden kwam er na de bouw van de fietsbrug over de snelweg een stuk grasveld beschikbaar dat grensde aan de reeds bestaande tuin en binnen een jaar was dat al veranderd in een prachtige uitbreiding van de Natuurtuin. Nu, na twee jaar, is het een lust voor het oog. Grote vijvers, taluds voor speciale planten, een wilgenprieel en er wordt constant gewerkt om alles nog afwisselender te maken. Er broeden zelfs af en toe ijsvogels! 13.000 m² en allemaal aangelegd en onderhouden door vrijwilligers. Harderwijk kan trots zijn op dit natuurpareltje.
De tuin is altijd open voor bezoekers, maar wij worden deze avond rondgeleid door Rien van de Bovenkamp.
De  Natuurtuin is het makkelijkst te bereiken per fiets, want hij ligt aan het fietspad van Stadsweiden naar strand Horst, daar waar het een bocht naar rechts maakt. Per auto de Rietmeen afrijden tot waar deze overgaat in fietspad. Vandaar
is het ca. 200 meter lopen naar de natuurtuin.
Na de rondleiding is het mogelijk om bij de Rietmeen koffie of thee te drinken. Kunt u ook meteen zien wat daar allemaal gebeurt door vrijwilligers uit de buurt. Ze zijn nog maar pas gestart, maar de plannen zijn heel ambitieus!