Activiteiten & Actueel

Open tuinen In Zeewolde op 26 juli

Wij zijn naar de tuinen van een moeder en een dochter geweest. De dochter Marit van der Wulp woont er pas sinds 2014. Samen met haar man Martijn heeft ze een leuk ontwerp gemaakt en dat is uitgevoerd. Ze hebben geen gazon, maar veel mooie borders met vaste planten en rozen die ze van haar moeder heeft gekregen.
Veel bollen in het voorjaar en zelfs een moestuintje met fruitbomen waar ze al heerlijk van gegeten hebben. En een klein rotstuintje met veel kruipertjes. In de zijtuin waar veel schaduw is, staan hosta’s, hortensia’s en grassen. Een leuke tuin om te bezoeken met bijzondere planten.

Tweede tuin

De moeder van Marit, Ella van Kooy, woont hier sinds 2003 en heeft een echte cottage tuin. Haar voortuin bestaat uit grote vakken met veel vaste planten waar onder astrantia’s, phloxen, salvia’s, aliums en zelfs een meconopsis die het hopelijk dit jaar weer gaat doen. Ook dahlia’s en veel eenjarigen sieren de voortuin net als een mooie pruikenboom. Door een boog van haagbeuk kom je in de zijtuin die vorig jaar groentetuin is geworden. De grootste blikvanger is daar de aardbeientoren. In haar achtertuin heeft ze een grote veranda en een kippenhok met kippen die vaak los mogen lopen en ook een kas hoort daar natuurlijk bij. In de achtertuin staan mooie planten, bomen en hortensia’s en een vijver met nog een stukje moestuin. Echt de moeite waard om te komen kijken.

 

 

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915