Activiteiten & Actueel

Lezing door Eric Meijer: Wat maakt dat een plantencombinatie werkt?

Het komt velen van ons vast bekend voor, je hebt planten in de border gezet, nagedacht over de kleur en vorm en toch blijkt de combinatie niet te zijn wat je er van had verwacht.


Hoe kan dat nou? En wat doe je er aan? Dat gaan we vanavond horen van Eric Meijer, tuinontwerper uit Wageningen. Bij het ontwerpen van een border spelen veel dingen mee, zoals de bloeiwijze van de plant, wat is het effect van een aarvorm naast een schermbloem, van een paarse bloem naast een andere paarse bloem of juist naast een gele.


Eric Meijer hielp al jong zijn vader bij het aanleggen van tuinen en daar is zijn passie ontstaan om de wereld een beetje mooier te maken door tuinparadijsjes te scheppen. Het Twentse coulisselandschap was de omgeving van zijn jeugd, waarschijnlijk houdt hij daarom van verrassingen, niet meteen de hele tuin weggeven, maar doorkijkjes creëren. Om zijn plantenkennis te vergroten heeft hij als vrijwilliger bij De Hessenhof van Hans Kramer gewerkt.


Deze bevlogen man heeft ons aan de hand van veel aansprekende voorbeelden laten zien welk effect planten op elkaar hebben en hoe wij daar ons voordeel mee kunnen doen. Vooral variatie in vormen (platte, ronde of een aar van de bloem/plant) in één kleur of juist variatie in kleur met dezelfde vormen. Het laten terugkomen van kleuren in de combinatie. Hoe breng je rust in een border, hoe is de beplanting in harmonie? Aan de hand van de vele foto's konden we zien hoe het werkt. Een leerzame avond dus!

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915