Activiteiten & Actueel

Lezing door Will Christiaanse over Sissinghurst en Great Dixter

Na het huishoudelijk gedeelte van de jaarvergadering was het woord aan Will Christiaanse.
Hij begon met een korte presentatie over snoeien, als voorbereiding op de praktijkcursus op 25 februari. Hij geeft ons deze avond alvast theoretische tips en aanwijzingen  over hoe wij onze bomen, struiken en vaste planten moeten snoeien om ze optimaal te laten groeien en bloeien.

Na de inleiding op de praktijkcursus nam Will Christiaanse ons mee naar de prachtige tuinen van Sissinghurst Castle en Great Dixter. Deze wereldberoemde tuinen zijn groots in opbouw en plantencombinaties, maar elk op hun eigen wijze. Het is fantastisch om in te gaan op de details waarom het zulke fraaie tuinen zijn geworden.  De geschiedenis en hoe ze opgebouwd zijn. Wij konden dan ook niet alleen prettig achterover leunend genieten van mooie beelden, maar kregen tevens handvatten aangereikt hoe ook zelf mooier en effectvoller te kunnen tuinieren.

Will Christiaanse ontwerpt en legt tuinen aan, maar leidt ook cultuur- en tuinenreizen, waardoor hij overal op de wereld mooie en bijzondere tuinen heeft kunnen bezoeken. Maar voor hem is Engeland toch een van de meest inspirerende reisdoelen.

 

 

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915