Activiteiten & Actueel

Lezing door Henny van der Wilt: Wandelen op Tenerife en Gran Canaria

De spreker op deze avond was Henny van der Wilt, voor ons geen onbekende. Zij is tuinbazin van kasteel Sypestein in Loosdrecht, waar ze ons een paar jaar geleden over heeft verteld en waar wij ook op een avond een excursie naar hebben gemaakt. Naast dit werk houdt zij van reizen, bij voorkeur op de fiets of wandelend en ze maakt daar prachtige verslagen van.

Deze avond nam ze ons mee naar de twee waarschijnlijk meest bekende Canarische eilanden, Tenerife en Gran Canaria. Bij het lezen van die namen denk je in eerste instantie aan zon en zee, maar de eilanden hebben een zeer rijke flora, 1400 soorten maar liefst, waarvan er 140 alleen daar voorkomen.

We gingen virtueel mee de Teide op, een 3728 meter hoge vulkaan op Tenerife met ijs op de top. Het gebied rondom de vulkaan is een nationaal park met heel bijzondere lava en tufstenen torens. Gran Canaria was in de tijd van de ontdekkingsreizen naar Amerika een tussenstation voor de Spanjaarden, die het eiland toen grotendeels hebben ontbost en beplant met suikerriet. Het landschap heeft prachtige rotsformaties en net als op Tenerife een verrassende vegetatie. Geen luie zonvakantie, want we gingen het binnenland in.

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915