Activiteiten & Actueel
Diospyros virgiana
Vruchten diospyros virgiana
Camelia met magnolia

In Hulshorst woont in een voormalige boerderij de familie Beekhuis en in een oogopslag is te
zien waar zij van houden: bomen. Er staan er veel en het zijn over het algemeen behoorlijk bijzondere. Het merendeel zelf gezaaid, gestekt, geënt maar ook wel gewoon gekocht.
Toen ze er kwamen wonen In 1998 was er weinig begroeiing, een paar fruitbomen, een walnoot en wat rododendrons. Aan de zuidzijde is wel een gedeelte tuin gemaakt, maar de aanleg van een boomgaardje was toch belangrijker.
Als oefening werden appels en peren veredeld om het een beetje te leren, daarna was het hek van de dam. Nu staat er een verzameling van bekende en niet zo bekende bomen, zoals de diospyros kaki die we kennen van het Sharon fruit. Het veredelen hiervan is moeilijk en nogal frustrerend, maar daardoor blijft het een uitdaging.


Op deze avond maakten we kennis met verschillende moerbeien, osagedoorn, de Japanse storxboom en ook nog vele beter bekende soorten zoals cornus, wisteria,catalpa en de Pauwlownaboom. En niet te vergeten veel magnolia’s die over het algemeen zelf zijn gezaaid. Een aantal bomen bloeit misschien nog of al, dat is natuurlijk afwachten. Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.
Ganzen hebben een ruim stuk grond met veel water tot hun beschikking, er is een plas voor salamanders en in het aangrenzende weiland staan schapen. Wij kregen een enthousiast verhaal over stekken en enten van bomen  en genoten van de landelijke sfeer.
Bekijk de foto's in het fotoalbum

poncirus en cornus kousa
Davidia involucrata (zakdoekjesboom)
meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915