Activiteiten & Actueel

Twee tuinen in Zeewolde op 25 juli

Deze keer gaan we naar Marjolein Molegraaf  en ondergetekende.

Marjolein is in 2004 hier komen wonen en haar tuin stond toen vol met hoge bomen en struiken. In 2008 zijn alle bomen en struiken gerooid en werd er een nieuw tuinplan gemaakt. Er kwamen mooie gemetselde bakken in de tuin op diverse plaatsen wat het tuinieren een stuk makkelijker maakt.

Er staat een grote zilverberk als blikvanger in de tuin.Bij het terras staat een mooie boom die op warme dagen dienst doet als parasol. Verder staan er vele vaste planten en een pergola met rozen en een clematis. Afgelopen jaar heeft Marjolein voor het eerst gezaaid met zaad van Akelei die ze meegenomen heeft uit Oostenrijk. Ze is dan ook heel erg benieuwd of er bijzondere kleuren bij zitten. Er is veel te zien in deze leuke tuin. 

Mijn tuin: ik kreeg regelmatig verzoeken van nieuwe leden wanneer ze een keer mochten kijken in mijn tuin. Dus besloot ik om dit jaar weer mee te doen. Er zijn wat borders opgeruimd waar gras voor in de plaats is gekomen, hetgeen optisch gezien veel rust geeft. Ook ben ik dit jaar begonnen met grassen in combinatie met vele vaste planten en eenjarigen. De Hessenhof heeft prachtige soorten, dus ik ben erg nieuwsgierig hoe de tuin dit jaar wordt.

De voortuin ligt op dit moment op zijn kop. Alle grote buxussen zijn er uit gehaald en heel veel wederik en geraniums zijn weggegeven. De halve tuin is leeg, dus een uitdaging voor mij om er weer mooie planten en eenjarigen in te zetten voor 25 juli.

Diny Slootman

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915