Activiteiten & Actueel

Paddenstoelenexcursie zaterdag 7 oktober

Drie jaar geleden heeft Menno Boomsluiter bij ons een boeiende lezing gehouden over paddenstoelen, dat herinnert u zich misschien nog wel. En voor luisteraars van Vroege Vogels zal hij ook geen onbekende zijn, want ook daar maakt men af en toe gebruik van zijn grote kennis over paddenstoelen. Wij zijn daarom blij dat hij op 7 oktober met ons een excursie heeft houden op het landgoed Staverden.

De start was op de parkeerplaats aan de Uddelermeerweg vanwaar we het bos inliepen. Al meteen bij de ingang zagen we al diverse paddenstoelen. We kregen veel uitleg over waarom bepaalde paddenstoelen ergens te vinden zijn. Veel paddenstoelen groeien alleen op een bepaalde houtsoort. Maar er is bijvoorbeeld ook een paddenstoeltje wat wat alleen op de hoedjes van een eikel groeit. Of een kanlgele paddenstoel (de holsteelboleet) die alleen groeit in de buurt van larixen. En daar stond er inderdaad een. Of mooie rode kool zwammetjes....

Veel bijzondere paddenstoelen gezien en ook gevonden door de deelnemers, want we moesten ook allemaal goed om ons heen kijken want veel ogen zien meer. kleine stinkzwam en de grote. Aan het einde een heel zeldzame cantharel en als klapstuk nog een heel bijzondere zeldzame: de paarse gordijnzwam.

In het fotoalbum vindt u een hele grote collectie foto's van deze bijzondere excursie.
Voor wie   Facebook heeft: ook daar staan de foto's in een apart album maar dan groter en als het lukte de naam er ook bij. En heeft u onze pagina dan nog niet geliked, doe dat dan ook nog even, dan blijft u op de hoogte.

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915