Lezing 24 oktober over de Tuinen van Mien Ruys

De tuinen van Mien Ruys, wie kent ze niet, zijn ontstaan in 1924 door de creativiteit en het enthousiasme van één vrouw. Tuinarchitect Mien Ruys heeft 70 jaar haar ideeën over beplanting en tuinarchitectuur gebruikt om fascinerende tuinen te maken.

Wie was Mien Ruys en welke ontwikkelingen heeft zij in die 70 jaar meegemaakt. Hoe kreeg ze het voor elkaar om als vrouw de meest invloedrijke tuinarchitect van Nederland te worden? Haar erfenis is indrukwekkend en de Stichting Mien Ruys beheert deze zorgvuldig.Tijdens de lezing wandelden wij door de Tuinen van Mien Ruys en leerden wij haar markante persoonlijkheid kennen aan de hand van haar ontwerpen in de Tuinen.

Monique Bruins Slot die deze lezing verzorgde, is coördinator in de Tuinen van Mien Ruys. Al vanaf haar jeugd was zij bekend met deze plek en zij is er nu al enige jaren daadwerkelijk werkzaam. Samen met een team van betaalde krachten en een grote groep vrijwilligers worden de Tuinen in stand gehouden zodat het nog steeds zeer de moeite waard is om ze eens te bezoeken.