Activiteiten & Actueel

Lezing door Hans van Wieren: Balkons anno nu

Na de Jaarvergadering was er een lezing:

Als leden van Groei & Bloei houden wij van tuinieren en zijn wij graag bezig om van onze tuin iets moois te maken. Het werken met planten is op zichzelf al geweldig, maar niet iedereen heeft een tuin en moet zich uitleven op een balkon of patio.

Dat daar ook veel mogelijk is, hebben we deze avond ervaren tijdens de lezing van Hans van Wieren. Hij is al 25 jaar verbonden aan Groei & Bloei, o.a. als voorzitter van de afdeling Sneek waar hij ook in de Tuinkeuringscommissie zat. Hij heeft een grote kennis van planten en tuinen opgedaan en kan ons heel veel aanwijzingen geven hoe wij op een kleine oppervlakte toch een droomtuin(tje) kunnen creƫren.

Alles begint al vroeg in het jaar met het planten van diverse bollen in potten als vroege bloeiers, die dan worden opgevolgd door vaste of eenjarige planten, zodat u een heel seizoen een rijk bloeiend balkon heeft. U zult ervaren dat er heel veel mogelijk is en ook de minder bekende balkon en terrasplanten zijn deze avond aan de orde gekomen. Inclusief wat je verder allemaal kunt doen om je planten zo gezond mogelijk te houden. En hou je er een eigen balkon van kunt maken. Waarom je juist niet naar de Action en de Aldi en dergelijke moet, maar soms ook juist weer wel.. Dit alles verteld met veel humor was het toch zeer interessante avond, ook als je geen balkon hebt. Maar ieder heeft wel wat planten in potten in een hoekje of ergens in de tuin om er een gezellig plekje van te maken en dat komt eigenlijk op hetzelfde neer.
En natuurlijk had Hans ook een flinke partij potnarcisjes meegenomen voor de verkoop, die goed geschikt zijn om in potten op te kweken.

 

 

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915