Activiteiten & Actueel

Open tuinen in zeewolde op 14 augustus

We gaan de tuin van Janny Kroon bekijken.
In 2000 zijn Janny en haar man hier komen wonen en de tuin was toen een groot grasveld met een Iep er in. Janny heeft een hovenier ingeschakeld die een mooie tuin heeft getekend met diagonale vakken. De beplanting heeft ze zelf ingevuld en dat is erg goed gelukt. Er ligt een mooie vijver waar kikkers en salamanders in zitten en natuurlijk veel waterplanten. De grote pergola met klimrozen en veel Clematissen is ook een grote blikvanger.

In het voorjaar bloeien er veel bollen in de tuin, gevolgd door de bloei van de vaste planten o.a. Floxen, Rudbeckia, Helenium, Anemonen, Coreopsis en nog veel meer. In de voortuin staan veel wintergroene struiken en planten, zodat het er in die tijd ook mooi uit ziet.

Bekijk de foto'sDe tweede tuin deze avond is van Sonja Kalee.

Sinds het bezoek in 2010 is haar tuin flink veranderd. Sonja heeft bij Groei & Bloei de cursus Tuinontwerpen gevolgd en dat is in haar voortuin uitgewerkt. Alles is er uitgehaald en met een nieuw ontwerp, inclusief vaste planten en grassen is  het een metamorfose die echt de moeite waard is.

Ook in de achtertuin is er veel veranderd, maar nog steeds op kleur. Een stuk witte tuin, blauw met paars gecombineerd, geel stuk met oranje en rood en een stuk roze. En let eens op de Clerodendron. Van deze blikvanger hebben velen vast ook al een stek gekregen, maar of hij het bij u net zo goed doet als hier is maar de vraag.  Volgens Sonja is het een  echte gemakstuin, alleen in het voorjaar wat werk.

En mochten sommige bloemen u bekend voorkomen? Veel foto's van de voorpagina van onze Nieuwsbrief zijn in deze tuin gemaakt.


Bekijk de foto's 

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915