Activiteiten & Actueel

Dagtocht naar Apeldoorn op 25 juni

We gaan een dagje tuinen kijken in Apeldoorn. We bezoeken daar twee tuinen in de groene villawijk Berg en Bos, vlakbij Paleis het Loo.


We beginnen in de tuin van Ine Versteegh met koffie en iets lekkers erbij. Vervolgens krijgen we een rondleiding door de tuin, waarin mooie op vorm en kleur samengestelde borders te zien zijn. Taxushagen en haagjes geven vorm aan het geheel. Achterin de tuin is een bosgedeelte met verschillende schaduwplanten. Natuurlijk kunnen we ook zelf nog in de tuin kijken.


Daarna gaan we naar tuin “Bellefleur” van Ineke Kuijpers. Hier worden we verwend met een lunch. We kunnen lekker zitten in het tuinhuis en onder de overkapping. De lunch bestaat uit drie gerechtjes: soep, een tussengerecht en een dessertje. Met een (alcoholvrij) wijntje.
Na de lunch krijgen we een rondleiding door de tuin. Onder vier bol-acacia’s door betreed je deze kleine maar verfijnde tuin. Je treft er mooie gemengde borders aan en een zogenaamde rozenberceau. De beplanting heeft, behalve in het pluktuintje, voornamelijk zachte kleuren. In de tuin staat ook nog een victoriaanse kas met orangerieplanten en er is een begroeide hoge afscheiding met de buren. Zelf een rondje lopen is vast ook nog mogelijk.
Onderweg naar huis kunnen we, in overleg, nog ergens koffie, thee of een frisdrankje nuttigen.


Ben je nieuwsgierig naar deze mooie tuinen en/of heb je gewoon zin in een gezellig dagje uit: geef je dan op voor 1 juni. Er kunnen maximaal 20 personen mee. Aanmelden kan via info@harderwijk.groei.nl of bij Isabella Raadsen, 0341-424452. De kosten voor deze dag zijn € 21,50 pp. Dat is inclusief de toegang tot de tuinen met rondleiding, 1x koffie met iets lekkers erbij in tuin 1, een verzorgde lunch in tuin 2 en de reiskosten (uitgaande van 4 personen per auto); maar exclusief een drankje in de middaguren. Graag (gepast) betalen bij vertrek. We vertrekken vanaf winkelcentrum Tweelingstad aan de Nassaulaan in Harderwijk (bij de Jumbo) om 9.30 uur.


De foto's van de tuinen komen van mariekenolsen.blogspot.com

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915