Activiteiten & Actueel

Drie open tuinen in Harderwijk op 20 augustus

We gaan eerst naar twee tuinen in de wijk Stadsweiden in Harderwijk.
We zullen zien dat ook een kleinere tuin toch groen en fleurig kan zijn. Let op! Het is deze avond echt van belang dat we ons goed verdelen. Dus: zie je veel mensen in de eerste tuin waar je heen gaat, bezoek dan eerst de andere tuin. Vergeet vervolgens niet terug te gaan!


Volendampad 5 is de tuin van Hetty Hagen. Wel even op de bewegwijzering letten van Groei & Bloei! Zo kom je aan de achterkant van het Volendampad waar de tuin is. Je komt de tuin in door een rozenboog. Je ziet een hoekborder met een verhoogde rand. Er wordt een beetje de hoogte in gewerkt, zodat de tuin misschien toch wat groter lijkt. Je komt verschillende soorten klimplanten en diverse plantenbakken tegen. Kom maar kijken wat er in de bakken geplant is. Hetty laat het graag zien.


Zeggemeen 12 is de tuin van Christien en Gerrit van Manen. Zij hebben al eens eerder meegedaan aan de Open tuinen van Groei & Bloei, maar sindsdien is er veel veranderd. In het voorjaar is deze tuin helemaal op de schop gegaan. Er is veel gesnoeid aan de hagen en rozen. Het laat wel zien wat er gebeurt als je rigoureus snoeit. Ook is er een boom weggehaald, zodat er ruimte is ontstaan om iets nieuws aan te leggen.De lijnen in het oorspronkelijke tuinontwerp zijn nog wel behouden. Wat er allemaal groeit en bloeit is nog een verrassing.

Eerst de foto's van de oude situatie, daarna de nieuwe er recht onder, die nu nog wat kaal oogt omdat de foto dit jaar in maart is genomen, maar daarom kan de verrassing des te groter zijn...

Als als laatste gaan we naar Ontmoetingstuin “de Rietmeen”, Ouverturebaan 1-3. Hier is veel te zien. De tuin wordt bijgehouden door vrijwilligers en wordt ieder jaar mooier. Inmiddels is er een vlinder- en bijentuin, waar veel nectarbloemen staan. Ook worden er plantjes opgekweekt uit zaad en tref je diverse groenten en snijbloemen aan. Als
afsluiting van het Open tuinen-seizoen drinken we gezellig een glaasje wijn of frisdrank. Van harte aanbevolen en natuurlijk welkom!

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915