Harderwijk

Cursus bloemschikken

Omdat het vorige keer een goed idee bleek te zijn om de cursus bloemschikken op de knippen in een herfst- en een voorjaarsgedeelte, doen we dat deze keer weer. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit een blok van 3 of van 4 lessen, maar u kunt zich natuurlijk ook meteen aanmelden voor alle 7 avonden.
De data in de herfst zijn: 9 oktober, 13 november en 11 december. Die laatste avond zal in het teken van Kerst staan.

In januari starten we met de voorjaarscursus op 8 januari, 5 februari, 4 maart en 25 maart. Op die afsluitende avond speelt Pasen de hoofdrol. De lessen worden weer gegeven door Petra van Vugt en Hilda van den Nagel en Henriëtte Koekoek zijn aanwezig om de helpende hand te bieden als dat nodig mocht zijn. Ook als u nog nooit een cursus bloemschikken hebt gevolgd kunt u zonder probleem deelnemen. Petra legt alles heel duidelijk uit en assistentie is dus aanwezig. Bent u al een gevorderde bloemschikker dan wordt daar ook rekening mee gehouden. De opdrachten worden aangepast aan de vaardigheden van de cursisten, vandaar dat wij vragen om bij aanmelding te vermelden of u beginner of gevorderde bent.

Het materiaal dat u gaat gebruiken in de les dient u zelf mee te nemen. Voor de start van de cursus krijgt u daar bericht over en eventueel kunt u het bij Petra uitzoeken en bestellen. Daarna hoort u tijdens de les wat u de volgende keer nodig zult hebben. Elke keer graag een draadtangetje, een scherp mesje en een snoeischaar(tje) meenemen.

De cursus wordt gegeven in de Kiekmure, Tesselschadelaan 1 in Harderwijk van 20.00 uur tot 22.00 uur. Het zijn allemaal maandagavonden.
Kosten: 3 lessen (herfst) € 35,00 voor leden, € 40,00 voor niet-leden en 4 lessen (voorjaar) € 45,00 voor leden, € 50,00 voor niet-leden. Materiaal en consumpties zijn voor eigen rekening, maar met Kerst en Pasen trakteert Groei & Bloei.


Aanmelden kan alleen nog voor het 2e deel; volgend jaar, de herfstcursus zit al helemaal vol!
Wilt u zich daarvoor aanmelden dan niet te lang meer wachten...

Aanmelden kan tot 20 september bij Henriëtte Koekoek, liefst per e-mail: henriette.koekoek@solcon.nl onder vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer, of u lid bent van Groei & Bloei en of u beginner of gevorderde bent. Na betaling van het cursusgeld op bankrekening NL61INGB0004651139 t.n.v. KMTP De Tuinliefhebbers is uw inschrijving definitief.

Als om wat voor reden dan ook de cursus niet door kan gaan, krijgt u vanzelfsprekend het betaalde cursusgeld retour. Wacht niet te lang met aanmelden, want vol is vol.

Workshop Winterse Hanging baskets, 8 november

Vanwege het grote succes gedurende al meerdere jaren organiseren we ook dit jaar de workshop om onze hanging baskets, terras- en balkonbakken te vullen met plantjes die winterse omstandigheden aankunnen. Op woensdag 8 november zorgen Aartje en Annemieke van Straaten weer voor een leuk aanbod van plantjes. Voor hen die nog geen ervaring hebben doet Aartje voor hoe je de hanging basket vult. Daarna kan iedereen zijn gang gaan, al of niet met hulp, om plantjes uit te zoeken en de baskets en bakken te vullen. Altijd weer een gezellige bezigheid!

Deelname aan de workshop is gratis, u betaalt alleen het materiaal dat u gebruikt en ontvangt daarbij 10% korting. Uiteraard mag u ook uw eigen baskets en/of bakken meenemen om te
vullen.


Aanvang workshop 19.00 uur, tot ca 21.00 uur. Kopje koffie of thee is gratis.
Locatie: Kwekerij Stadsweiden, Rietmeen 3, Harderwijk.
Aanmelden graag vóór 1 november via e-mail. o.wolfswinkel@outlook.com of evt. telefonisch 0341-425147.