Bloemschikken

Om eens iets anders te proberen hebben we de bloemschikcursus deze keer gesplitst in een herfst- en een voorjaarsgedeelte. Op die manier hebt u de mogelijkheid om te kiezen, maar natuurlijk kunt u zich ook meteen voor alle 7 avonden aanmelden. De lessen worden weer gegeven door Petra van Vugt en Hilda van den Nagel en Henriëtte Koekoek zijn aanwezig om u te helpen als dat nodig mocht zijn. Dus bent u beginner op het bloemschikgebied, aarzel niet om eens een cursus te volgen,
Petra legt alles heel duidelijk uit en zoals gezegd, voldoende hulp aanwezig. Bent u al een gevorderde bloemschikker dan wordt daar ook rekening mee gehouden. De opdrachten zijn aangepast aan de vaardigheden van de cursisten. Geeft u daarom bij het aanmelden aan of u beginner dan wel gevorderde bent.

Het materiaal dat u gaat gebruiken in de les dient u zelf mee te nemen. Voor de start van de cursus krijgt u daar bericht over en eventueel kunt u het bij Petra uitzoeken en bestellen. Daarna hoort u tijdens de les wat u de volgende keer nodig zult hebben. Elke keer graag een draadtangetje, een scherp mesje en een snoeischaar(tje) meenemen.
De data in de herfst zijn: 17 oktober, 14 november en 12 december. Deze laatste avond staat in het teken van Kerst.
In januari starten we dan met de voorjaarscursus op: 16 januari, 6 februari, 6 maart en 3 april. Deze laatste avond zal in het teken van Pasen staan.

Het zijn allemaal maandagavonden van 20.00 uur tot 22.00 uur in De Kiekmure, Tesselschadelaan 1, Harderwijk
Kosten: 3 lessen (herfst) € 35,00 voor leden, € 40,00 voor niet leden en 4 lessen (voorjaar) € 45,00 voor leden, € 50,00 voor niet-leden. Bloemen en consumpties zijn voor eigen rekening. Met Kerst en Pasen trakteert Groei & Bloei.

Aanmelden kan tot 1 oktober bij Henriëtte Koekoek, liefst per e-mail: henriette.koekoek@solcon.nl, onder vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer, of u lid bent van Groei & Bloei en of u beginner of gevorderde bent. Na betaling van het cursusgeld op bankrekening NL61INGB0004561139 t.n.v. KMTP De Tuinliefhebbers is uw inschrijving definitief. Als om wat voor reden dan ook de cursus niet door kan gaan, dan krijgt u het betaalde cursusgeld vanzelfsprekend retour.

Workshop Winterse Hanging baskets

Op het moment dat wij dit schrijven staan de eenjarigen nog volop in bloei, en als het weer zo blijft zullen ze dat nog wel lang blijven. Maar in november zal het echt over zijn en wordt het tijd om de baskets en potten opnieuw te vullen met plantjes die beter bestand zijn tegen de winter.
Daarom is er op woensdagavond 2 november weer een workshop bij Kwekerij Stadsweiden. Vanaf 19 uur kunnen we aan de slag om onze hanging basket te vullen met een keuze uit het ruime aanbod van plantjes en grasjes die winterbestendig zijn. Annemieke en Aartje van Straaten zullen ons daarbij, waar nodig, behulpzaam zijn en adviezen geven. Iedereen kan zijn eigen baskets en potten meebrengen om te vullen, maar alle benodigde materialen, ook baskets en potten, zijn deze avond verkrijgbaar.

Deelname aan de workshop is gratis, al het benodigde en verbruikte materiaal kan deze avond worden aangeschaft met 10% korting.
In verband met het beperkte aantal plaatsen is opgeven voor de workshop wel gewenst. Graag even een mailtje naar o.wolfswinkel@outlook.com
Locatie: Kwekerij De Stadsweiden, Rietmeen 3, Harderwijk