Harderwijk

Zadenruilbeurs

Afdeling:

Harderwijk

Datum:

23-01-2024


Kosten:

€ 5,00

Kosten lid:

Gratis

Locatie:

MFC De Kiekmure
Tesselschadelaan 1
3844 GA Harderwijk

Route

Wat is er nu leuker voor een tuinier om zelf planten te zaaien . En wij van Groei & Bloei doen er natuurlijk enthousiast aan mee. Voor de plantjesmarkt in mei is er al een zadengroep bezig met de voorbereidingen, wat gaan we zaaien, wie doet wat, hoeveel, wanneer… Dat zijn de deskundigen onder ons!

Maar ik als gewone huis-tuin-en-keukenhobbyist verzamel graag de zaden in mijn eigen tuin. En waar ik ook kom, als ik zaden zie, dan doe ik er wat in een papieren zakje en laat ze drogen.  Meestal heb ik veel te veel zaden. Die doe ik dan in een envelopje of zakje, met een sticker erop met naam, kleur, en hoogte. Die zijn voor de zadenruilbeurs op 23 januari. In maart ga ik die zaaien Altijd spannend om te zien of ze opkomen.

Dat is een avond waar ik  me nu al op kan verheugen. Allemaal mensen die zakjes zaad komen brengen en uitzoeken of er nog wat van hun gading bij is. Met elkaar worden vaak ervaringen uitgewisseld over al of niet geslaagde zaaisels. En wat ook heel leuk is: als je niets hebt ingebracht, mag je ook wat uitzoeken. Voor wie denkt dat hij niet kan zaaien: probeer het en vraag advies aan een van de  deskundigen die er ook zijn!  

NB. De zadenruilbeurs is voor, tijdens de pauze en na de lezingvan Lambert Sijens
 

Meer info:

Aanvang: 19.45 uur
Toegang voor leden is gratis, aan niet-leden vragen wij een bijdrage van € 5,00. Koffie, thee of fris in de pauze wordt u aangeboden door onze afdeling.