Harderwijk

Welkom bij Groei & Bloei
Harderwijk

Uitgelicht

Cursus/workshop

Regelmatig zijn er verschillende workshops, lees meer op Cursus en workshoppagina. De eerste cursus staat er weer op, kijk…

Meer

Lezingen

We hebben weer een aantal lezingen in het programma gezet! Kijk snel wat er komt...

Meer

De Kruidentuin

De Kruidentuin van Harderwijk wordt onderhouden door vrijwilligers van onze Groei & Bloei afdeling....

Meer

Welkom bij Groei & Bloei Harderwijk (plus Hierden, Hulshorst, Nunspeet, Elspeet en Zeewolde)

Houdt u ook van groen, bloemen en planten? Heeft u plezier in tuinieren? Dan bent u hier op het juiste adres!
Groei & Bloei is een landelijke vereniging met zo'n 130 afdelingen: Harderwijk en Omstreken is er daar één van.
  • Als u wil weten wat wij doen kijk dan op de Over ons 
  • Bijzonder bij onze afdeling is De kruidentuin. Zo'n 12 enthousiaste vrijwilligers onderhouden al jaren de Hortus Botanicus bij de Linnaeustoren in het oude centrum van Harderwijk.
  • Kijk lekker rond op deze site en kom gerust eens kijken bij onze activiteiten, veel staan ook open voor niet leden, u vindt ze in de Agenda
  • Wij maken 4x per jaar een Nieuwsbrief van onze afdeling, deze vindt u onder diversen en klik op tabblad Nieuwsbrieven

Website bijgewerkt

Ondanks het regelmatig afgelasten van georganiseerde activiteiten, hebben wij besloten gewoon door te plannen en te zijner tijd wel te zien of het door kan gaan, of dat we dat later nog eens opnieuw zullen moeten inplannen. eens komen die leuke lezingen toch een keer in de Kiekmure en kunnen we er van genieten... Dus de planning van eerste 2 lezingen in 2022 staan alweer in de agenda en bij de lezingen. Ook is er een nieuwe bloemschikcursus en de Jaarvergadering hopen we nu eens weer 'in het echie' te kunnen houden. En een dezer dagen ligt de 4e Nieuwsbrief van 2021 ook weer in uw brievenbus. Alles is weer bijgewerkt en up to date!

 

Festival Gardenista verplaatst naar 2022!

De organisatie van Gardenista heeft besloten het groene festival te verplaatsen naar mei 2022. Vanwege de aanhoudende onzekerheid rondom het coronavirus wordt het evenement uitgesteld naar volgend jaar. Gardenista zou van 22 t/m 26 september plaatsvinden op Buitenplaats den Alerdinck. Het evenement trekt duizenden bezoekers van alle leeftijden uit het hele land en daarbuiten.
“Het is een enorme teleurstelling voor alle betrokkenen, exposanten en de deelnemers aan onze wedstrijden en de vele vrijwilligers die dit festival mogelijk maken” aldus Wilma Walenberg van het landelijk bestuur Groei & Bloei. “In 2022 bestaat KMTP/Groei & Bloei 150 jaar, dus we gaan er alles aan doen om Gardenista dan een extra feestelijke tint te geven”. De volgende editie van het groene festival Gardenista staat gepland voor 25 t/m 29 mei 2022.
KMTP/Groei & Bloei Gardenista is een initiatief van KMTP/Groei & Bloei. Deze vereniging met bijna 35.000 leden is de grootste tuinvereniging van Nederland en Vlaanderen. De 130 lokale afdelingen organiseren diverse groene activiteiten in de eigen regio’s. Het maandblad Groei & Bloei is het grootste tuintijdschrift van Nederland. In 2022 bestaat Groei & Bloei 150 jaar.

Subsidie van Veluwe Duurzaam voor duurzame aanpassingen in uw tuin bij een aantal Veluwse gemeenten!

In het hoofdstuk Groeninfo staat een persbericht van Veluwe duurzaam. Een aantal Veluwse gemeenten subsidie geeft op vergroenen van tuinen d.m.v. b.v. het planten van een boom, een groen dak, regenpijp afkoppelen etc.
De volgende gemeenten doen hier aan mee: Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Ga naar Groenifo om te kijken!

 

Tuinlog

25 Nov

Antje

Herfst 2021

25 Nov

Veris-lente

Week 47 2021 Pomologie: leer van fruit en…

Meer

Agenda

17 Jan

Cursus Bloemschikken

Onder leiding van Petra van Vugt kunt u weer leren…

25 Jan

Mooie moestuin

Zelf je groente verbouwen is steeds populairder.…

Meer