Harderwijk

Welkom bij Groei & Bloei
Harderwijk

Uitgelicht

Cursus/workshop

Regelmatig zijn er verschillende workshops, lees meer op Cursus en workshoppagina. Helaas is momenteel bijna alles...

Meer

Lezingen

We proberen steeds voorzichtig te starten met de lezingen voor 2021. Maar het blijft lastig en momenteel is er niets...

Meer

De Kruidentuin

De Kruidentuin in de binnenstad van Harderwijk wordt onderhouden door vrijwilligers van de Groei & Bloei afd. Harderwijk

Meer

Welkom bij Groei & Bloei Harderwijk (plus Hierden, Hulshorst, Nunspeet, Elspeet en Zeewolde)

Houdt u ook van groen, bloemen en planten? Heeft u plezier in tuinieren? Dan bent u hier op het juiste adres!
Groei & Bloei is een landelijke vereniging met zo'n 130 afdelingen: Harderwijk en Omstreken is er daar één van.
  • Als u wil weten wat wij doen kijk dan op de Over ons 
  • Bijzonder bij onze afdeling is De kruidentuin. Zo'n 12 enthousiaste vrijwilligers onderhouden al jaren de Hortus Botanicus bij de Linnaeustoren in het oude centrum van Harderwijk.
  • Kijk lekker rond op deze vernieuwde site en kom gerust eens kijken bij onze activiteiten, veel staan ook open voor niet leden, u vindt ze in de Agenda
  • Wij maken 4x per jaar een Nieuwsbrief van onze afdeling, deze vindt u onder diversen en klik op tabblad Nieuwsbrieven

Festival Gardenista verplaatst naar 2022!

De organisatie van Gardenista heeft besloten het groene festival te verplaatsen naar mei 2022. Vanwege de aanhoudende onzekerheid rondom het coronavirus wordt het evenement uitgesteld naar volgend jaar. Gardenista zou van 22 t/m 26 september plaatsvinden op Buitenplaats den Alerdinck. Het evenement trekt duizenden bezoekers van alle leeftijden uit het hele land en daarbuiten.
“Het is een enorme teleurstelling voor alle betrokkenen, exposanten en de deelnemers aan onze wedstrijden en de vele vrijwilligers die dit festival mogelijk maken” aldus Wilma Walenberg van het landelijk bestuur Groei & Bloei. “In 2022 bestaat KMTP/Groei & Bloei 150 jaar, dus we gaan er alles aan doen om Gardenista dan een extra feestelijke tint te geven”. De volgende editie van het groene festival Gardenista staat gepland voor 25 t/m 29 mei 2022.
KMTP/Groei & Bloei Gardenista is een initiatief van KMTP/Groei & Bloei. Deze vereniging met bijna 35.000 leden is de grootste tuinvereniging van Nederland en Vlaanderen. De 130 lokale afdelingen organiseren diverse groene activiteiten in de eigen regio’s. Het maandblad Groei & Bloei is het grootste tuintijdschrift van Nederland. In 2022 bestaat Groei & Bloei 150 jaar.

Subsidie van Veluwe Duurzaam voor duurzame aanpassingen in uw tuin bij een aantal Veluwse gemeenten!

In het hoofdstuk Groeninfo staat een persbericht van Veluwe duurzaam. Een aantal Veluwse gemeenten subsidie geeft op vergroenen van tuinen d.m.v. b.v. het planten van een boom, een groen dak, regenpijp afkoppelen etc.
De volgende gemeenten doen hier aan mee: Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Ga naar Groenifo om te kijken!

 

Onze afdelings Nieuwsbrief is ook weer uit

Wilt u ook onze Nieuwsbrief bekijken? Hij staat op de website onder de kop Diversen, tabblad Nieuwsbrieven

Tuinfotoshow

In onze Nieuwsbrief vroegen wij, vanwege het wegvallen van de Open tuinavonden, om foto's van de tuinen van de leden. Er staan een aantal leuke series op de website! U kunt ze vinden onder het hoofdstuk Activiteiten en dan tabblad Anders

Tuinlog

31 Jul

Veris-lente

Week 30 202: sterke planten / zaaien / zelf...

31 Jul

Anneke Duyvesteijn

Diepgeworteld (2) - Blik op de Tuin/ week 30 2021...

Meer

Agenda

28 sep
26 okt

Lezing Paul Machielsen

Nadere info volgt nog...

Meer